2013. július 16., kedd

Cathrine Anderson: Fantomkeringő

Furcsa könyv ez. Ízig-vérig romantikus könyv, és mégsem éreztem annak. A főhősök nem tökéletesek. Na jó, Ryan maga a megtestesült Tökély, lóháton és cowboy kalapban, de a lány nem. Bethany ugyanis nyolc éve kerekesszékhez van kötve, az álmai pedig, hogy híres díjugrató lesz, már rég darabokban hevernek. Próbálja magát a felszínen tartani, hogy kihozza a legjobbat a helyzetéből, nem kér a sajnálatból, boldogul így is, de igazából, titokban borzalmasan belefásult a helyzetébe. Nem mer kilépni a komfortzónájából, nem mer nyitni az emberek felé, és nem mer a családjával szemben a sarkára állni, akik legszívesebben vattába csomagolnák.
Mr. Nők Bálványa egy szép napon találkozik Bethany-val, és nem tudva arról, hogy a lány nem tud járni, randira hívja. Utána pedig nem akarja visszamondani sajnálatból. Egyetlen randi pedig elég neki, hogy rájöjjön, ő álmai asszonya. Bele is vetné magát az udvarlásba, csakhogy a lány nem könnyű eset. Tart a kapcsolatoktól, hogy nem tud felülemelkedni a korlátain, és ha mégis megtenné, egy idő után csak teher lenne a másiknak, és a végén csak összetörnék a szívét. Szerencsére Ryan nem adja könnyen magát, sőt, számos szövetségesre is talál a csábítási hadműveletben. 
A könyv tapintatosan, emberközelien mutatja be, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy mozgáskorlátozott embernek. Nem kerülgeti a problémákat, próbálja humorosan beállítani. mint amikor a fél család összedugja a fejét, és nekiállnak húzódzkodó szerkezetet építeni, hogy a lány egyedül használhassa a mosdót, terveznek neki hordozható vécét, hogy újra elmehessen kempingezni. Nem árt persze, ha az említett cowboy rém gazdag, de végső soron az emberi hozzáállás a fontos a könyvben. Ahogy a férfi próbálja felfedezni az újfajta szexualitást, hogy hogyan okozhatna gyönyört egy elvileg érzéketlenné vált nőnek. Kicsit meseszerű, kicsit rózsaszín ködbe van csomagolva, de sok tanulságot is hordoz magában ez a könyv, amiért érdemes elolvasni.

Másrészt, nem igaz, hogy csak sorozatokba futok bele mostanában. Ráadásul pont a második kötettel kezdtem. Egész jellemző.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése